schita-meniu

Descriere

Instalatiile termice sunt o solutie tehnica de incalzire a unor cladiri (incalzire centrala) sau individuala intr-o singura cladire sau camera folosind un agent termic (de obicei apa) incalzita intr-un cazan si pompata in sistem.

Agentul termic este transportat prin conducte izolate termic in corpuri de incalzit montate pe peretii incaperilor (radiatoare, calorifere) sau printr-o retea de tevi sub pardoseala. Agentul termic este recirculat si reincalzit pentru pierderi cat mai mici.

Incalzirea agentului termic se poate face folosind combustibili de natura gazoasa (gaz metan), lichida (petrol, ulei), solida (carbune, lemn). Pentru un randament cat mai bun exista echipamente de regulare si control a intregului proces.

Importanta

In zona temperata, acolo unde pe glob, perioadele de glaciatiune si schimbarile climaterice ce tin de ciclul anotimpurilor au marcat ritmul de viata al stramosilor nostri, ni s-a transmis genetic implicit si teama de frig.

De la o anumita limita in jos, organismul nu isi mai poate asigura singur temperatura necesara vietii. In aceste zone de pe glob unde apar temperaturi scazute , crearea unui confort termic in cladiri este un aspect important al calitatii vietii.

Folosirea instalatiilor termice pentru incalzirea locuintelor a aparut ca un semn de modernism in epoca industrializarii. Ele au fost perfectionate si adaptate in permanenta pentru un consum cat mai mic si o poluarea a mediului cat mai redusa.

Solutiile Noastre

Eco Sol Proiect executa in materie de instalatii termice urmatoarele operatiuni:

  • Montaj trasee instalatii termice
  • Montaj centrale termice
  • Montaj calorifere.

In anii ’70 proiectarea instalatiilor termice se facea fara a se tine cont de criza combustibililor de natura fosila. Ceea ce mostenim in continuare sunt sisteme de incalzire centrala sau termoficare energofage. Realizarea corecta a unei instalatii termice, reglarea acesteia, izolatia termica, mentenanta ei, va pot ajuta sa economisiti considerabil. Suntem specializati in solutii de eficienta energetica pentru instalatii termice.

Lucrari Executate