schita-meniu

Descriere

Hidroizolatia monostrat este o solutie tehnica de reparatie aplicabila in cazul in care hidroizolatia existenta poate constitui un suport viabil pentru noua hidroizolatie peste care se aplica un singur strat de membrana hidroizolanta.

Este o procedura de mententanta care executata corect lungeste considerabil viata izolatiei. Este o lucrare care cere experienta intrucat stratul nou se aplica peste o stratificatie deja existenta care trebuie analizata si preparata corespunzator.

Se marcheaza zonele deteriorate si care au denivelari pentru a asigura o suprafata plana adecvata ca suport pentru aplicarea stratului nou de hidroizolatie. Se noteaza locatia gurilor de scurgere existente si se calculeaza daca sunt suficiente si corect amplasate. Se masoara inclinatiile si alte particularitati ale acoperisului.

Cazul Hidroizolatiei la Rostul de Dilatatie

Cladirile sunt supuse unor tensiuni mecanice de natura interna sau externa. Pentru a imparti eforturile ce actioneaza asupra structurii de rezistenta, de cele mai multe ori se foloseste solutia de a imparti constructia in corpuri ce au intre ele un rost.

In cazul efectuarii unei hidroizolatii la rostul unor constructii, se pune problema etanseitatii acestei imbinari. Din diverse motive ce tin de tensiuni interne, dilatatie sau contractie termica, miscari ale solului si modificarea consistentei lui, parametrii rostului devin variabili.

Cladirea “lucreaza” cu alte cuvinte. Peretii se apropie sau se departeaza. Pentru a preveni infiltrarea apei prin rost este necesara folosirea unei solutii tehnice speciale ce asigura etanseitatea sistemului hidorizolant indiferent de modificarea distantei de rost.

Proces Tehnologic

  1. Pregatirea stratului suport: decopertarea zonelor exfoliate pe 5%-15% din suprafata pana la obtinerea unui strat suport ferm, taierea basicilor
  2. Inlocuirea gurilor de scurgere
  3. Amorsarea suprafetelor
  4. Repararea zonelor decopertate prin aplicarea unui strat de membrana bituminoasa termosudabila
  5. Montarea stratului hidroizolant alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu poliester si protejata cu ardezie pe intreaga suprafata orizontala si verticala
  6. Montarea deflectoarelor (gurilor de aerisire) lipite pe stratul final de hidroizolatie
  7. Montarea parafrunzarelor in gurile de scurgere.

Solutie Tehnica la Rostul de Dilatatie

La rosturile claridirilor se folosesc profile de atic din tabla zincata prevazute cu o nervura mediana numite compensatoare de dilatatie. Sistemul este format din 2 piese principale. Partea inferioara se monteaza pe zidarie prin dibluri.

Partea superioara detașabila se prinde de cealalta prin clipsare. Nervura centrala a celor 2 profile componente ale sistemului are rolul de a prelua si compensa diferentele de rost conferind imbinarii un caracter elastic, variabil in functie de mișcarile cladirii.

Peste tabla de atic superioara se aplica o fasie de membrana hidroizolanta termosudabila care sa previna infiltrarea apei sau deteriorarea compensatoarelor de dilatatie din tabla zincata. Odata ce acestea sunt supuse unor tensiuni, stratul protector de zinc se poate deteriora si materialul poate oxida permitand aparitia fisurilor.

Solutiile Noastre

Hidroizolatia monostrat este o solutie tehnica ce intra in portofoliul de solutii al firmei noastre si in executarea careia avem foarte multa experienta. Studiem cu grija, in amanunt toate fazele preliminare pentru a obtine o lucrare perfecta.

Specialistii nostri fac mai intai o analiza a hidorizolatiei existente: se recolteaza probe, se fac masuratori si teste la fata locului, se studiaza planurile originale ale cladirii. Stim din experienta ca pregatirea stratului suport este cheia unei reparatii reusite.

Dupa aceasta etapa intocmim un plan tehnic al solutiei adoptate ce contine si tipul si necesarul de materiale. Odata ce exista documentatia tehnica se poate elabora un plan de executie etapizat in care fixam termeni cat mai precisi pentru desfasurarea lucrarilor de reparatie.

Experienta ESP – Rost de Dilatatie

Dimensiunile rostului de dilatare se stabilesc la proiectarea constructiei tinand cont de anumite norme. Distanta dintre corpuri are menirea de a absorbi si amortiza deplasarile fara a produce deteriorari ale structurii de rezistenta.

Executarea sistemului hidroizolant la rostul cladirilor este o situatie tehnica des intalnita in lucrarile firmei Eco Sol Proiect. Fiind vorba de o solutie activa, comportamentul unui astfel de sistem cere un studiu in timp pentru a se proba eficacitatea sa.

Experienta joaca un rol important in proiectarea si aplicarea corecta a unei asemenea tehnologii, intrucat eventualele tolerante datorate miscarilor cladirii sunt dificil de anticipat doar teoretic. In cazul hidroizolatiilor, rostul unei cladiri devine un asa numit “calcai al lui Ahile” ce trebuie protejat cu atentie pentru a preveni deteriorarea cladirii.

Lucrari Executate