schita-meniu

Descriere

Termo-hidroizolatia clasica cu caserare este o solutie tehnica aplicabila tuturor teraselor necirculabile. Este o solutie care se aplica acolo unde pe acoperis nu se circula si permite o oarecare economie de materiale.

Diferenta fata de termo-hidroizolatia clasica este lipsa stratului de sapa armata care se aplica de obicei peste termoizolatia din polistiren. La aceasta solutie peste polistiren se aplica direct o membrana autoadeziva (fara aplicare la cald) de unde numele “cu caserare”.

Peste aceasta suport se aplica unul sau doua straturi hidrofuge de membrana, cel superior fiind cu ardezie la exterior pentru protectia impotriva radiatiilor UV. Datorita rezistentei mecanice scazute este o solutie de compromis.

Atuurile unei astfel de solutii ar fi un cost ceva mai scazut (dar nu semnificativ fata de o termohidroizolatie clasica) si o demontare mai rapida in cazul in care la terasa se fac lucrari de mententanta in permanenta (montari, demontari de utilaje si echipamente noi).

Exista situatii in care desele interventii la stratul termohidroizolant cer o decopertare rapida fara a mai sparge sapa armata. Este folosita la cladirile comerciale unde apar mereu modificari.

Proces Tehnologic

  1. Turnarea betonului de panta
  2. Amorsarea suprafetelor
  3. Montarea stratului de difuzie pe intreaga suprafata orizontala si fasii de 33 cm din metru in metru pe verticala
  4. Montarea stratului de bariera de vapori alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu fibra de sticla sau poliester pe intreaga suprafata orizontala si verticala
  5. Lipirea termoizolatiei (polistiren extrudat sau expandat de densitate mare)
  6. Montarea stratului 1 hidroizolant alcatuit din membrana bituminoasa autoadeziva pe intreaga suprafata orizontala si si 30 cm inaltime pe verticala
  7. Montarea gurilor de scurgere
  8. Montarea stratului 2 hidroizolant alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu poliester si protejata cu ardezie pe intreaga suprafata orizontala si verticala
  9. Montarea deflectoarelor (gurilor de aerisire) lipite pe stratul final de hidroizolatie
  10. Montarea parafrunzarelor in gurile de scurgere.

Solutiile Noastre

Termohidroizolatia stratificata clasica cu caserare este o solutie pe care firma noastra o poate executa la cerere nefiind una recomandata de noi decat in cazurile in care se cere si sunt luate in calcul avantajele si dezavantajele.

Faptul ca terasa nu este circulabila este oarecum impropriu zis pentru ca pentru orice fel de interventie trebuie pasit peste ea. Fie in cazul lucrarilor de mentenanta sau al montajului de instalatii noi, toate implica pasirea peste stratificatia termohidroizolanta.

Polistirenul folosit ca strat termoizolant nu este un material cu o rezistenta mecanica suficient de mare care sa permita trafic intens pe acest gen de acoperisuri fara a provoca deteriorari ale stratificatiei.

In plus, odata ce membrana hidroizolanta se deterioreaza, automat stratul termoizolant din polistiren este expus si el factorilor externi si nemaiindeplinidu-si rolul in totalitate, poate permite apei sa patrunda in straturile inferioare.

Desele interventii la stratul termohidroizolant cer uneori o decopertare rapida fara a mai sparge stratul de sapa armata care in acest caz lipseste. Desi este o solutie de compromis, o executam la cerere acolo unde apar situatii de acest gen.

Lucrari Executate